DE VRAAG

In een aanbesteding zocht Artsen zonder Grenzen naar een cateringpartner die kon zorgen voor kostenreductie en een concept dat paste bij de aard van de organisatie. Als kleine partij kwam SMAAK met het beste antwoord hierop.

DE OPLOSSING

Oog voor karakter en kosten
Een internationale en ideële organisatie als Artsen zonder grenzen vraagt om een maatconcept dat enerzijds medewerkers grenzeloos laat genieten en anderzijds verantwoord omgaat met kosten. In het aanbestedingstraject combineerde SMAAK beide uitgangspunten. SMAAK wilde niet simpelweg voldoen aan het gestelde programma van eisen, maar dit juist overtreffen in de aanpak. Dat leidde tot een compleet uitgewerkt voorstel met oog voor het karakter van de organisatie en een fikse besparing op alle cateringkosten.

Transparant kostenmodel

Kijkend naar het internationale karakter van Artsen zonder Grenzen en de hoofdrol voor gezondheid koos SMAAK voor een gevarieerd aanbod vol gezonde, verse, biologische producten met smaken uit alle wereldkeukens. Gepresenteerd door gastvrije medewerkers in een uitnodigende omgeving.

Het realiseren van dit concept leverde Artsen zonder Grenzen een forse kostenbesparing op door een openboek-contract zonder doorberekening van marges op inkoop en personeel. De organisatie was er bovendien van gecharmeerd dat SMAAK bereid was mee te investeren en een aantal belangrijke elementen van de herinrichting voor zijn rekening nam.

Artsen zonder Grenzen

“Onze keuze viel op SMAAK door de combinatie van een concept dat klopt bij ons karakter en dat onze organisatie tegelijkertijd kosten bespaart.”

De smaak te pakken? Neem contact op!

    Meer informatie hierover kunt u in onze privacyverklaring vinden.