blogB'appie van Smaak Bedrijfscatering

Het is makkelijk om bij bedrijfscatering in coronatijd beren op de weg te zien. Kantoren zijn half bezet, er lopen allerlei looproutes door het pand en in het bedrijfsrestaurant kan geen gezellige drukte zijn. Bij SMAAK kijken we niet naar de beren, maar naar de weg zelf. En desnoods leggen we gewoon een slimme omweg aan. Zoals met B’appie.

Coronaproof genieten

We stelden onszelf eenvoudige vragen: hoe kunnen we binnen de coronamaatregelen zorgen voor een lekkere lunch en vergaderingen aankleden met eten en drinken? Wat hebben we nodig om drukte in het restaurant en rijen bij de buffetten en kassa te voorkomen? Zo ontstond B’appie. Lees: Beppie. Een oer-Hollandse naam voor een laagdrempelige, gebruiksvriendelijke app die medewerkers helpt om coronaproof te genieten.

Kiezen, scannen, afrekenen

B’appie is een webbased app, die op drie manieren te gebruiken is. Ten eerste kunnen medewerkers op hun desktop, laptop, tablet of smartphone scrolllen en swipen door het aanbod. En zo ’s ochtends bestellen wat ze rond twaalven willen eten en drinken. Dan zetten wij het klaar, bijvoorbeeld bij een pick-up-point op elke verdieping. Een tweede mogelijkheid is met de app op je telefoon langs het aanbod lopen, de QR-codes scannen van wat je blieft en direct online afrekenen. Een derde optie is een onbemande kassa waarop de app draait en waar medewerkers alles wat op hun dienblad ligt kunnen scannen en afrekenen.   

Dynamische prijsvoering

Proefdraaien met B’appie doen we op dit moment bij onze klant Hoogwegt, de zuivelgroothandel die net een nieuw pand bij het station in Arnhem heeft betrokken. Hoogwegt heeft stevige ambities op het gebied van duurzaamheid en ook daar kan B’appie aan bijdragen. B’appie legt namelijk ook de basis voor dynamische prijsvoering, waarbij we goedkoper maken wat anders overblijft. Staat er nog een halve pan verse dagsoep, dan krijgen medewerkers een pushbericht dat ze er voor de halve prijs van kunnen smullen. Zo gaan we verspilling tegen.

Zelf kennismaken met B’appie

Met pusberichten kan B’appie straks ook medewerkers verleiden tot bewuste keuzes en de app geeft inzicht in de samenstelling, voedingswaarden en allergenen van het hele menu. Zo kan iedereen makkelijk kiezen wat bij zijn of haar leefstijl past: vegetarisch, veganistisch of zoutarm bijvoorbeeld. We zullen met de pilot snel weten wat B’appie precies voor catering binnen organisaties gaat betekenen. Kijk je ook liever naar de weg dan naar de beren? Mail of bel ons dan, zodat we B’appie persoonlijk aan je kunnen voorstellen en laten zien hoe zij een goede vriendin van je medewerkers wordt.

Jan van der Meij