blogIemand die koekjes aan het versieren is

Lichtpuntjes? Ook die zijn er tijdens corona!

Bijna 3 maanden al? Zolang is het geleden sinds deze intelligente lockdown is begonnen. De overheid geeft nog steeds het advies om zoveel mogelijk thuis te werken, en je nieuwe routine kan grote impact hebben op je gezondheid. Want zie ik het goed? Zijn dat een paar lege zakken chips op de achtergrond?! Grote kans dat je eetpatroon is veranderd met dit “vakantiegevoel” van thuiszitten. Het is de kunst om ook in deze tijden tòch nog goed voor jezelf te zorgen. Voornamelijk vanuit ons oogpunt voor liefde voor eten en drinken, geven we je graag een paar goede tips om de aankomende maanden op een gezonde manier door te komen.

Tip 1: Structuur

Het begin van de keuken tot het einde van de achtertuin, dat is op dit moment de hele dag je point of view. Een kleine ruimte, met ook nog je kinderen en je man of vrouw. Om 7 uur ’s avonds werd je altijd verwacht bij de sportschool, maar ineens heb je de hele avond nog voor je. Hierdoor ben je misschien sneller geneigd wat langer door te werken. Wat natuurlijk weer als gevolg heeft dat je later je bed uitstapt de volgende ochtend. Probeer voor jezelf de vaste tijden aan te houden die anders voor jouw doordeweeks ook gelden.

Je eetpatroon hoort ook bij structuur. Eet je op het werk als tussendoortje altijd een appel? Eet dan nu ook een appel! Neem je nooit een koekje bij je kopje thee? Neem dan nu ook geen koekje bij je thee! Het zijn die hele kleine dingen die het hem doen.

Tip 2: Beweging

Bouw van je eigen huis een sportschool. Als je op dit moment een sportmatje of gewichten online wilt bestellen, grote kans dat deze zijn uitverkocht. Maar er zijn nog zoveel andere manieren om thuis fit te blijven. Je hebt vast nog wel een oud springtouw in de kast liggen. Online kun je heel veel leuke oefeningen vinden die je met een springtouw kan doen.

En lonkt je televisie toch te erg naar je? Zet die leuke Netflix serie maar aan. Daar staat natuurlijk wel wat tegenover, ga in plaats van op de bank te zitten in een “stoelhouding” staan, wat betekent dat je benen in een positie van 90 graden komen te staan. Probeer dit 1 minuut vol te houden en neem daarna een halve minuut rust. Herhaal dit 5 keer en je beentraining zit erop!

Tip 3: Drink genoeg water

Water drinken zorgt voor een vol gevoel. Hierdoor wordt de behoefte om te snacken afgeremd. Vind je alleen water drinken maar saai?

Gelukkig zijn er een hoop manieren om je watertje te pimpen. Hieronder een paar interessante smaakcombinaties met verse kruiden, fruit en… bloemen.

  • Blauwe bessen en lavendel
  • Basilicum, aardbei en citroen
  • Sinaasappel en koriander

Tip 4: Maak je eten leuker

Op zoek gaan naar nieuwe manieren van eten kan zo ontzettend leuk zijn. En wie zegt dat lekker eten altijd ongezond is? Zoek een recept op voor koekjes zonder suiker en ga deze bakken met de kids. Om de koekjes nog leuker te maken, voeg een klein beetje natuurlijke kleurstof aan het deeg toe voor rode, groene of misschien wel regenboog koekjes. Maak figuurtjes van je koekjes met een uitsteekvorm en het eten ervan is één groot feest.

Tip 5: Houd contact

Sociaal contact is en blijft erg belangrijk. Ga jezelf daarom niet als een kluizenaar verstoppen in huis! Mis je het sporten heel erg en weet je dat je zusje ook van sporten houdt? Organiseer een video call en doe een work-out samen. Er zijn heel veel gratis online videoconferencing tools beschikbaar, zoals Houseparty en Whereby. Online leuke dingen doen kent onwijs veel mogelijkheden. Samen koken, organiseren van een pubquiz, samen internet shoppen of hou het bij lekker kletsen met een kopje thee. Alleen met elkaar zorg je voor leuke herinneringen.