Grote salade voor 4 personen
Ingrediënten:
250 gram rauwe boerenkool
75 gram witte kaasblokjes
½ stuks zoete aardappel, gebakken en in blokjes
150 gram quinoa, gekookt
200 gram kikkererwten 2 blikjes, uitgelekt
30 gram rode uiblokjes
½ stuks citroen, uitgeperst
1 tl milde mosterd
olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze:
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet op zij.
- Verwarm de oven voor op 210 graden. Laat de kikkererwten uitlekken en doe die in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Rooster de kikkererwten ca. 15 minuten en hussel ze dan goed door elkaar. Rooster de kikkererwten nog ca. 10 minuten tot ze krokant zijn. Laat afkoelen.
- Meng de boerenkool met de geroosterde zoete aardappel, geroosterde kikkererwten, witte kaasblokjes en de blokjes rode uien.
- Klop een dressing van de mosterd, citroensap en olijfolie.
- Hussel de dressing door de salade.
Variatietip:
- Avocado maakt deze salade helemaal af. Voor dit recept gebruik je 3 avocado’s die je in blokjes snijdt.