receptenSalades in terra cotta schalen

Grote salade voor 4 personen

Ingrediënten:

250 gram           rauwe boerenkool

75 gram              witte kaasblokjes

½ stuks               zoete aardappel, gebakken en in blokjes

150 gram           quinoa, gekookt

200 gram           kikkererwten 2 blikjes, uitgelekt

30 gram              rode uiblokjes

½  stuks              citroen, uitgeperst

1 tl                       milde mosterd

olijfolie

peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet op zij.
  2. Verwarm de oven voor op 210 graden. Laat de kikkererwten uitlekken en doe die in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Rooster de kikkererwten ca. 15 minuten en hussel ze dan goed door elkaar. Rooster de kikkererwten nog ca. 10 minuten tot ze krokant zijn. Laat afkoelen.
  3. Meng de boerenkool met de geroosterde zoete aardappel, geroosterde kikkererwten, witte kaasblokjes en de blokjes rode uien.
  4. Klop een dressing van de mosterd, citroensap en olijfolie.
  5. Hussel de dressing door de salade.

Variatietip:

  1. Avocado maakt deze salade helemaal af. Voor dit recept gebruik je 3 avocado’s die je in blokjes snijdt.