met tonijn, ebly en paprika | voor 1 broodje
Ingrediënten:
1 stuks waldkorn triangle
50 gram Ebly (tarwe korrels)
60 gram tonijn op olie (uitgelekt)
40 gram paprika (in fijn reepjes)
10 gram rucola
60 gram roomkaas bieslook
1 kneepje citroensap
5 gram fijngehakte groene kruiden (bijvoorbeeld bieslook en/of platte peterselie)
scheutje olijfolie met chili
peper en zout
Bereidingswijze:
- Bak de waldkorn broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat volledig afkoelen.
- Laat de tonijn uitlekken en snijd deze fijn. Meng met citroensap, peper en zout.
- Kook de Ebly in ca. 10 minuten gaar en laat volledig afkoelen. Voeg fijngehakte groene kruiden en in reepjes gesneden paprika toe. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Pas op, de chili olie kan pittig zijn!
- Snijd een waldkorn broodje open en besmeer beide zijden met de roomkaas.
- Beleg de onderkant met de tonijnsalade.
- Werk af met het Ebly-mengsel en rucola.