receptenBroodje Gezond Genieten

met tonijn, ebly en paprika | voor 1 broodje

Ingrediënten:

1 stuks                waldkorn triangle

50 gram              Ebly (tarwe korrels)

60 gram              tonijn op olie (uitgelekt)

40 gram              paprika (in fijn reepjes)

10 gram              rucola

60 gram              roomkaas bieslook

1 kneepje           citroensap

5 gram                fijngehakte groene kruiden (bijvoorbeeld bieslook en/of platte peterselie)

scheutje             olijfolie met chili

peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Bak de waldkorn broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat volledig afkoelen.
  2. Laat de tonijn uitlekken en snijd deze fijn. Meng met citroensap, peper en zout.
  3. Kook de Ebly in ca. 10 minuten gaar en laat volledig afkoelen. Voeg fijngehakte groene kruiden en in reepjes gesneden paprika toe. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Pas op, de chili olie kan pittig zijn!
  4. Snijd een waldkorn broodje open en besmeer beide zijden met de roomkaas.
  5. Beleg de onderkant met de tonijnsalade.
  6. Werk af met het Ebly-mengsel en rucola.