blogGroene salade in een schaal

Lunch of even een lekkere snack tussendoor… zo moeilijk kan het niet zijn, toch?

Dus zorg jij ervoor dat dit binnenshuis wordt geregeld. Veel leuker om je receptioniste de lunch te laten verzorgen. Misschien ook een mooi klusje voor je office manager: het biedt hem of haar de nodige afwisseling, en jij bespaart kosten.

Maar is dit wel daadwerkelijk zo?

Helaas ligt het niet zo eenvoudig. Want sta je er als bedrijf wel bij stil welke boetes je riskeert als je jezelf niet houdt aan de wettelijke hygiënecode voor de voedselveiligheid? En wat doe je met werknemers met allergieën? Hoe maak je de juiste keuze voor je assortiment?

Vier hoofdredenen om het beheer van je catering uit handen te geven.

1. Zorg voor je mensen

Wie zijn medewerkers de juiste voeding aanbiedt, geeft daarmee een goed signaal af. Niet alleen wat gezondheid en vitaliteit betreft, maar ook als het gaat om de zorg voor de mensen die bij je werken. Je laat zien dat je om ze geeft; dat hun aanwezigheid belangrijk voor je is. Een mooie bijkomstigheid is natuurlijk dat vitale werknemers uiteindelijk een vitaler bedrijf met zich meebrengen. 

2. Kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit

Kleffe broodjes. Soep die stijf geworden is. Plakkerig beleg. In eerste instantie is het misschien niet direct zichtbaar, maar oh zo gênant zodra dat pak melk opengetrokken wordt en blijkt over datum te zijn. Laat staan dat dit in het bijzijn van een klant gebeurt.

Toch is het onvermijdelijk als je werkt met personeel dat niet opgeleid is voor de horeca. Hoe goedbedoeld ook: catering is een vak. Een professional weet waarop te letten en wat de valkuilen zijn. Daarnaast kan een vakman de juiste ingrediënten mixen, en weet met speciale tarieven en aantrekkelijke acties voedselverspilling tegen te gaan.

3. Kosten

Natuurlijk wil je als werkgever investeren in je medewerkers, maar laten we eerlijk zijn: je betaalt toch echt liever niet de hoofdprijs. Het lijkt misschien niet logisch om dan een bedrijfscateraar in te schakelen, maar toch levert dat uiteindelijk de beste prijs-kwaliteitverhouding op. Een cateraar weet welke prijzen schappelijk zijn voor welke producten. Dankzij de mogelijkheid om centraal in te kopen, blijven de kosten laag.

Als catering geen kerntaak is voor een collega die dit wél op zich neemt, ontstaan versluierde administratiekosten. En wat dacht je van ziekte? Zodra je naaste collega ziek wordt, wie regelt dan de lunch? Met een bedrijfscateraar heb je hier nooit meer omkijken naar, en worden alle uitgaven en kosten maandelijks keurig netjes overzichtelijk gemaakt.

4. De juiste sfeer

Door de mooie presentatie van producten en de zorg waarmee dat gebeurt, creëer je een moment van ontspanning tijdens de pauzes en daarbuiten. We zien dan ook steeds vaker dat onze bedrijfsrestaurants gebruikt worden voor presentaties of als flexwerkplek. Productpresentatie, assortiment, aankleding maar ook service en klantvriendelijkheid zorgen ervoor dat jouw werknemers zich helemaal thuis voelen.

We merken het dagelijks en weten dat het enorm loont om de juiste sleutelstrategieën in te zetten waardoor jouw medewerkers gaan voor die gezonde keuze en zich gewaardeerd voelen.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op om hier samen over te sparren, en wie weet brengen we binnenkort Smaak in jouw organisatie.