blogVerse groentesoep in een kom

Vorig jaar begon ik mijn soepmissie en stukje bij beetje werpt die haar vruchten af. Het roer gaat om! In mei zijn we bij SMAAK zo ver dat we onze gasten op alle locaties elke dag verrassen met verse soep. Meestal huisgemaakt, soms van de Verspillingsfabriek. We zeggen dan definitief ‘doei!’ tegen soeppoeder en ‘hallo!’ tegen pannen vol hartverwarmende versheid.

Voortaan elke dag zelf soep maken met verse ingrediënten is een heel bewuste keuze. Simpelweg omdat het in alle opzichten een bétere keuze is. Een keuze voor duurzamer, gezonder en meer variatie. Samen met mijn twee reisgenoten op deze soepmissie – Karin Duiveman en Bob Stokman – heb ik de afgelopen tijd in heel wat pannen geroerd om het roer om  te gooien. Die soepsessies hebben geleid tot een Soepboek met 20 basisrecepten voor makkelijke, smakelijke en verrassende varianten. Al onze keukencollega’s hebben met dit boek letterlijk het recept in handen voor een dagelijkse pan verse vitaliteit.

En lukt het ze door drukte een dag niet, dan is er geen man overboord. Want op zo’n dag serveren we lekkere soep van de Verspillingsfabriek. Dat is een mooi alternatief met een heel goed verhaal. Wij zijn er trots op dat we een samenwerking hebben gevonden met dit mooie initiatief en zo bijdragen aan de verduurzaming van onze branche. Kortom: in mei leggen alle vogels een ei en bij SMAAK leggen we ook het accent van soep op vers. Overal en elke dag!