receptenBrownie met framboos

Voor 12 stukjes


Ingrediënten:

200 gram roomboter, ongezouten

200 gram pure chocolade 70% cacao

2 stuks eieren

250 gram bruine basterdsuiker

80 gram bloem, gezeefd

60 gram cacaopoeder, gezeefd

200 gram verse (of diepvries) frambozen

Bakvorm van 20 x 30

Bakpapier


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.
  3. Verwarm de roomboter en de en de chocolade au bain-marie.
  4. Doe de eieren en bruine basterdsuiker in de kom en meng deze goed door elkaar.
  5. Het de bloem en het cacaopoeder en spatel deze door het suikermengsel.
  6. Schenk het chocolademengsel erbij en meng het geheel met een spatel door elkaar heen.
  7. Giet het chocolademengsel in de bakvorm, verdeel de frambozen er overheen en druk in het chocolademengsel.
  8. Schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de brownie voor 45-50 minuten.
  9. Laat de brownie volledig afkoelen in de vorm, haal hem eruit en snijd in 12 stukjes.