blogVis met groenten uit de oven

Geluksmomentjes. Je kent ze misschien wel. Van die hele kleine momenten waarvan je vlindertjes in je buik voelt. Heb jij ze ook? Zo ja, probeer deze momenten dan zo goed mogelijk te onthouden. Zeker in deze ‘donkere’ tijd van het jaar wanneer je lichaam weinig vitamine D aanmaakt door zonlicht. Vitamine D zorgt er namelijk voor dat je je vrolijk en vitaal voelt.

Tijdens de donkere dagen staan we op in het donker, ontbijten we in het donker, rijden we naar het werk in het donker. Het wordt natuurlijk wel even licht buiten, maar je zit waarschijnlijk achter de verduisterende luxaflex. Het enige beetje zon wat de hemel deze dagen te bieden heeft, schijnt op je laptop. En om vijf uur, als het tijd is om naar huis te gaan, is het weer donker. De volgende dag begint het hele riedeltje weer van voor af aan. 

En daarom is het zo belangrijk om die kleine momenten van geluk op te slaan. Bijvoorbeeld wanneer er tijdens het fietsen een lieveheersbeestje op je jas komt zitten. Dat ene liedje op de radio van jouw favoriete artiest. Wat een geluk! Alsof de DJ het speciaal voor jou draait. Of stiekem dat kerstkransje uit de kerstboom snoepen die je vriend/vriendin er zorgvuldig in heeft gehangen. Het staat heel gezellig, maar ze zijn ook zo lekker… 

Al deze momenten, en er zijn er natuurlijk nog veel meer, kunnen je vrolijk en vitaal doen voelen. En dat is hard nodig in die dagen waar vitamine D door zonlicht schaars is. Gelukkig, kun je Vitamine D ook halen uit je voeding, voornamelijk vette vis. Goede tip dus: eet lekker veel gebakken zalm deze winter! Zie ons recept Zalm uit de oven met wintergroenten.

Wij nodigen je van harte uit, om bij het eerste moment dat je een vlinder voelt, er even bij stil te staan. En op te slaan. Deze dagen zijn ineens niet zo donker meer!

Liefs,

Laura & Eline Food Designers