blogSalade en fruit gepresenteerd op tafel

Bedrijfscateraars als wij merken het meestal snel als de markt aantrekt. Er komen meer mensen in dienst en dat vraagt om een oplossing die meer monden kan voeden. Bij groei valt daarbij steeds vaker de keuze op gezond. Voor ons gaat dat verder dan een saladebar.

Niet meer bijbenen

Die groei kan snel gaan. Bij softwarebedrijf Ymor in Utrecht bijvoorbeeld, waar tot voor kort het receptiepersoneel voor de catering zorgde. Dat ging lang prima, totdat er ineens tachtig medewerkers waren. Dat kon de receptie niet meer bijbenen en na een paar goede gesprekken koos Ymor ervoor om de catering aan SMAAK over te laten. We horen het vaker, dat organisaties worstelen met de keuze tussen zelf doen of uitbesteden.

Tussen servet en tafellaken

Het bouwfonds BPD in Amersfoort zat bijvoorbeeld ook met dat dilemma, toen hun cateringmedewerker wegviel. Ze zagen het niet voor zich om meteen een grote cateraar in huis te halen. Liever wilden ze een kleine partij die zich echt in de wensen van onze medewerkers verdiept en daar een passend concept voor creërt. Toen ze op onze site ‘tussen servet en tafellaken’ lazen, zaten we snel om tafel. En binnen twee weken stond er een kloppende oplossing voor alles wat met eten en drinken te maken heeft.

Een eigen food designer

Onze aanpak gooide ook hoge ogen in de tender die Artsen Zonder Grenzen uitschreef. We zijn maar wat trots dat we een maatconcept voor deze mooie club mochten ontwikkelen. Niet alleen de forse kostenreductie trok ze over de streep, maar ook de keuze voor gezonde, verse, biologische producten en een uitstraling die daarbij past. Bij SMAAK krijgen we de vraag naar vitale catering zo vaak, dat we nu een eigen food designer aannemen. Iemand die onze gezonde menu’s samenstelt en onze duurzame productlijnen verder doorontwikkelt. Voor lunchbuffetten tot to-go.

Écht verleiden

Die food designer gaat bij ons een dikke stempel drukken op oplossingen voor gezonde catering. Niet simpelweg met een saladebar, maar met bijzondere, lekkere, creatieve ideeën die écht verleiden tot een bewuste keuze. Zo zorgen we voor gezonde groei. Die van ons, maar vooral die van u!

Jan van der Meij