receptenHaricots verts in een schaal

Bron: Karin Duiveman

Ingrediënten

500g                   haricots verts

500g                   peultjes of sugar snaps

100g                   hazelnoten/cashewnoten/sesamzaadjes (je mag zelf kiezen)

1                         sinaasappel (liefst bio, je hebt niet veel nodig)

Handje                bieslook

1 teen                 knoflook, fijngehakt

100/200g            mooie Mesclun sla

Scheutje             olijfolie

Grof zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

Doe de boontjes in een vergiet, zet het vergiet in een pan en schenk hierover kokend water. Herhaal dit ook bij de peultjes, de peultjes hoeven maar 1 minuut geblancheerd te worden. Door de groenten kort te blancheren behouden ze hun mooie groene kleur.

Rooster de hazelnoten 10 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden.

Hak de noten fijn.

Schil een heel dun schilletje van de sinaasappel zonder wit vlies en snijd in reepjes.

Houdt een handje hazelnoten apart en meng vervolgens alle ingrediënten losjes door elkaar.

Strooi het handje hazelnoten als garnering over de salade.