Bron: Karin Duiveman
Ingrediënten
500g haricots verts
500g peultjes of sugar snaps
100g hazelnoten/cashewnoten/sesamzaadjes (je mag zelf kiezen)
1 sinaasappel (liefst bio, je hebt niet veel nodig)
Handje bieslook
1 teen knoflook, fijngehakt
100/200g mooie Mesclun sla
Scheutje olijfolie
Grof zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
Doe de boontjes in een vergiet, zet het vergiet in een pan en schenk hierover kokend water. Herhaal dit ook bij de peultjes, de peultjes hoeven maar 1 minuut geblancheerd te worden. Door de groenten kort te blancheren behouden ze hun mooie groene kleur.
Rooster de hazelnoten 10 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden.
Hak de noten fijn.
Schil een heel dun schilletje van de sinaasappel zonder wit vlies en snijd in reepjes.
Houdt een handje hazelnoten apart en meng vervolgens alle ingrediënten losjes door elkaar.
Strooi het handje hazelnoten als garnering over de salade.