blogInschenken kop thee

Je weerstand op peil houden? Dat is ‘key’ deze tijd. Niet alleen om de kans op COVID-19 te verkleinen, maar ook een flinke verkoudheid of enige vorm van een Influenza-griepvirus te ontwijken. Ziek zijn is rot en wil je het liefst voorkomen. Om die reden hebben we aan alle smaakmakers gevraagd wat zij doen om hun weerstand op peil te houden. Sharing, is tenslotte, caring.

Onze collega Surianah, cateringmedewerker op onze smaaklocatie in Ommel, wist ons enthousiast te maken over ‘haar toverdrankje’ dat zij al van kleins af aan van haar ouders kreeg. Surianah is opgegroeid in Indonesië en daar is het niet vanzelfsprekend om voedingssupplementen uit een potje te krijgen. Zelf maakt ze dit drankje nog regelmatig, omdat alle ingrediënten ook in Nederland gemakkelijk verkrijgbaar zijn. We zijn zo enthousiast over de bijdrage van Surianah dat we haar tip voor het behouden van een goede weerstand hier met jullie willen delen:

Surianah: “Middels deze weg wil ik een simpele tip met jullie delen om je weerstand een boost te geven, zodat je je immuunsysteem sterk op peil kan houden. Bij mij thuis, hiermee bedoel ik Indonesië kregen we nooit medicijnen of vitaminen uit een potje of pakje. Iedere avond kregen we altijd een warm toverdrankje om ons lichaam sterk en gezond te houden. Dat helpt! Het is niet alleen hartstikke lekker maar ook is het nog eens super gezond.”

Er zijn slechts vijf ingrediënten nodig om dit drankje te maken:  

  • 100 gram gember
  • 1 stengel citroengras
  • 1 kaneelstokje
  • 45 gram palmsuiker                  
  • 650 ml water (voor ca. 2 theeglazen )

Verwijder eerst de schil van de gember en snijd daarna fijn. Hierna snij je de citroengras in stukjes. Doe de gember, citroengras en het kaneelstokje samen met de palmsuiker en water in een pan en breng aan de kook. Wanneer de palmsuiker volledig is opgelost, is het “toverdrankje” klaar. Pas op: heet!

Waarom dit drankje je immuunsysteem een boost geeft? Vanwege de combinatie goede voedingsstoffen die deze ingrediënten bevatten.

  • Gember kalmeert de maag, vermindert stress, versterkt het immuunsysteem, verbetert de doorbloeding, verlicht pijnlijke spieren.
  • Citroengras werkt ontstekingsremmend, ontgiftend en bevordert een gezonde spijsvertering.
  • Kaneel: zit vol vitamines: waaronder vitamine A,C, B2 en B6. Het is een bron van belangrijke mineralen als calcium, kalium, magnesium, zink en ijzer.
  • Palmsuiker: rijk aan mineralen, antioxidanten, kalium, ijzer en koper maar bevat ook magnesium, calcium en zink.

  “ Want in een gezond lichaam, zit een gezonde geest” – aldus Surianah.