blogGebakken champignons in een pan

Iedereen kent hem wel, dé hamvraag: ‘wat moet ik vandaag weer eten?’ Zelf zijn wij fan van comfort food, maar dan wel met een gezonde twist als het kan. Heel veel keus, maar toch grijpen we snel naar standaard ingrediënten als groenten, pasta en een smakelijke saus.

Herkennen jullie het euvel dat je er al snel achter komt dat er maar weinig variatie in jouw eetpatroon zit? Dat is een gemiste kans, want met een goede menuplanning hoeft een weekmenu nooit saai te worden.

Goed én simpel

De één vindt het geen probleem om all out te gaan in de keuken, de ander vindt eten niet meer dan een eerste levensbehoefte. Allebei prima, maar geloof ons als we zeggen dat er een wereld voor je open gaat als je net dat extra stapje zet.

Bij Smaak staat goede (en lekkere) voeding hoog in het vaandel, maar goed hoeft niet per se ingewikkeld te zijn. Sterker nog, de lekkerste gerechten die onze smaakmakers iedere dag uit de keuken van onze bedrijfsrestaurants toveren zijn vaak simpel en staan in een mum van tijd op tafel.

Ingrediënten naar de oplossing

De favorieten in onze bedrijfsrestaurants zijn de broodjes met brie en rosbief en tomatensoep. He-le-maal niks mis mee, maar verandering van spijs doet eten. Dus wij gaan graag op zoek naar trends in bedrijfscatering en gerechten die vernieuwing kunnen brengen in onze keukens. De weg is soms wat hobbelig en niet alle gerechten zijn altijd meteen catering-proof, maar inmiddels weten we wat de hoofdingrediënten zijn die altijd tot een succesvol gerecht zorgen: 

  1. Een theelepeltje nieuwgierigheid (de eerste stap is zo gezet)
  2. Een volle pan inspiratie (uit oma’s kookboeken of het culinaire magazine zoals Foodies)
  3. Een eetlepel doorzettingsvermogen (het kan wel eens in de soep lopen, it happens)
  4. Een snufje motivatie (echt, zoveel tijd hoeft het niet te kosten)

Korte lijst hè? Dat vinden wij ook! Dit lijstje houden we altijd bij de hand als wij recepten schrijven voor onze collega’s.

We hebben hier een leuk recept van onze hand voor een herfstachtig lunchgerecht: pompoenpitbroodjes met gebakken paddenstoelen, spinazie, pompoenhummus en Parmezaanse kaas.


Veel plezier met kokkerellen & geniet ervan.

Tot het volgende blog!

Eline & Laura
Food Designers Smaak