receptenHummus met basilicum

Voor ongeveer 700 gram

Ingrediënten:

500 gram            kikkererwten

80 gram              tahin (sesampasta)

280 gram            mango blokjes, ontdooid

2 el                     extra vierge olijfolie

½ tl                     knoflookpuree

1 stuks                citroen, geperst

Kerriepoeder, naar smaak

Tabasco, naar smaak

Zeezout, naar smaak


Bereidingswijze:

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op.
  2. Doe de kikkererwten, de tahin, blokjes mango, olijfolie, knoflook, citroensap, tabasco, zeezout en kerriepoeder (naar smaak) in een keukenmachine of blender en mix tot een grove puree. 
  3. De hummus moet vochtig en dik zijn; als ie te droog is, voeg dan wat van het uitlekvocht van de kikkererwten toe.

Toepassing:

  1. Heerlijk op een belegd broodje met kip(filet), romaanse sla en plakjes geroosterde bloemkool.