blogTafel met o.a. soepen, brood en avocado's

Soep. Ik ben er gek op. Een goede soep is vullend, veelzijdig én hartverwarmend. Het liefst eet ik mijn soep met een snee boerenbrood met roomboter of een huisgemaakte soepstengel van bladerdeeg met Parmezaanse kaas en oregano. Soep is voor mij bij uitstek comfort food:  troostrijk eten waar je blij van wordt.

Het warme gevoel dat ik krijg bij een smaakvolle kom soep wil ik graag met iedereen delen. En dat ga ik doen, want ik ben op missie. Soepmissie. Ik ben met mezelf de uitdaging aangegaan om huisgemaakte soep onder de aandacht te brengen op al onze SMAAK-locaties. Want iedereen kan soep maken en er zijn honderden soorten.

Maar hoe pak ik mijn missie aan? Hoe krijg ik mijn collega’s enthousiast over het maken van soep? Kan ik wat ik in de keuken doe vertalen in een goed recept? Lukt het me om de hoeveelheid ingrediënten af te stemmen op de verpakkingshoeveelheden van onze leveranciers? En kan ik een goed basisrecept voor soep met een paar extra kneepjes omtoveren in allerlei lekkere variaties? Kortom, genoeg vragen om echt in de soep te duiken de komende tijd.

Vorige week hield ik in mijn proefkeuken de eerste testdag. Met als resultaat een heerlijk geurend huis en:

  • 6 liter uiensoep
  • 4 liter courgettesoep met Ras-el-Hanout en kokosmelk
  • 4 liter romige courgette-bloemkoolsoep met rucola
  • 4 liter courgette-bloemkoolsoep met kerrie
  • 4 liter mislukte courgette-pompoensoep met kokosmelk
  • 6,5 A-4tjes met aantekeningen

En het mooie is: het smaakt allemaal naar meer. Behalve die ene mislukte soep dus. Volgen jullie me op mijn soepmissie?

Laura Peters