PCH dienstengroep

DE VRAAG

PCH Dienstengroep, de facilitaire tak van bouwconcern VolkerWessels, zocht ondersteuning in kennis en kunde voor de cateringsituatie van vijf locaties. Vooral met het doel om orde op zaken te stellen, standaarden te creëren en de wisseling naar een andere cateraar soepel te laten verlopen.

DE OPLOSSING

HACCP, Arbo, routing en signing
SMAAK bracht de cateringsituatie in Woerden, Papendrecht, Amersfoort en Haarlem in kaart en kwam met complete plannen. Die omvatten onder meer advies voor doordachte menucycli en het digitaliseren daarvan, een aanpak voor het implementeren van HACCP en een methode om de vier locaties te laten voldoen aan Arbo-wetgeving. SMAAK adviseerde daarnaast over een betere routing, slimme signing en aantrekkelijke aankleding van de cateringlocaties. Het bestaande cateringpersoneel kreeg trainingen én ondersteuning op de werkvloer om alle veranderingen goed te laten landen.

Processen, mensen, middelen en materialen

In alle facetten van het cateringvak leverde SMAAK de kennis en capaciteit die PCH goed kon gebruiken. Zeker in de transitiefase naar een nieuwe cateraar, die daardoor een vliegende start kon maken. SMAAK zorgde ervoor dat er op de vier cateringlocaties een solide structuur van processen, mensen, middelen en materialen stond. Door alle veranderingen goed in de praktijk te verankeren, maakte SMAAK de locaties snel selfsupporting. Inmiddels draaien de cateringprocessen volgens plan en adviseert SMAAK PCH vooral nog op het gebied van hardware, zoals porselein en bestek, waar altijd inkoopvoordelen te behalen zijn.

PCH Dienstengroep

“De goede adviezen en concrete plannen van SMAAK tilden de bedrijfscatering op vijf locaties tegelijk naar een veel hoger plan.”

De smaak te pakken? Neem contact op!

    Meer informatie hierover kunt u in onze privacyverklaring vinden.