receptenGebakken champignons in een pan

Voor 4 broodjes

Ingrediënten:

  • 4 stuks pompoenpitbroodjes
  • 2-3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 200 gram ui, gesnipperd
  • 500 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 320 gram verse spinazie
  • 4-8 eetlepels pompoenhummus
  • 40 gram rucola
  • 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt of in vlokken
  • peper en zout

Optioneel:

2-4 eetlepels geroosterde hazelnoten, fijngehakt


Bereidingswijze:

  1. Bak de broodjes volgens de aanwijzing in de verpakking. Laat volledig afkoelen.
  2. Verhit de olie en bak de ui, knoflook, champignons op middelhoog vuur.  Breng op smaak met een snuf peper en zout. Bak ca. 4 minuten totdat de champignons gekleurd zijn.
  3. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat slinken. Proef en breng, indien nodig, op smaak met peper en zout. Laat afkoelen. Als de spinazie veel vocht verliest, dan laten uitlekken.
  4. Besmeer de onderkant van het broodje met pompoenhummus en beleg vervolgens met rucola, gebakken champignons en spinazie.
  5. Garneer met Parmezaanse kaas en optioneel met de fijngehakte geroosterde hazelnoten.