Voor 4 broodjes
Ingrediënten:
- 4 stuks pompoenpitbroodjes
- 2-3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook, geperst
- 200 gram ui, gesnipperd
- 500 gram kastanjechampignons, in plakjes
- 320 gram verse spinazie
- 4-8 eetlepels pompoenhummus
- 40 gram rucola
- 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt of in vlokken
- peper en zout
Optioneel:
2-4 eetlepels geroosterde hazelnoten, fijngehakt
Bereidingswijze:
- Bak de broodjes volgens de aanwijzing in de verpakking. Laat volledig afkoelen.
- Verhit de olie en bak de ui, knoflook, champignons op middelhoog vuur. Breng op smaak met een snuf peper en zout. Bak ca. 4 minuten totdat de champignons gekleurd zijn.
- Voeg vervolgens de spinazie toe en laat slinken. Proef en breng, indien nodig, op smaak met peper en zout. Laat afkoelen. Als de spinazie veel vocht verliest, dan laten uitlekken.
- Besmeer de onderkant van het broodje met pompoenhummus en beleg vervolgens met rucola, gebakken champignons en spinazie.
- Garneer met Parmezaanse kaas en optioneel met de fijngehakte geroosterde hazelnoten.