Voor ca. 3 liter
Ingrediënten:
2,5 liter groentebouillon
150 gram gesneden uien
5 el zonnebloemolie
1 kg pompoenstukjes (mag ook uit de diepvries)
3 stuks winterpeen, geschild en in halve maantjes
1 stuks gember van ca. 2 cm (of meer als je dat lekker vindt)
250 ml kookroom
15 gram koriander
peper en zout
Bereidingswijze:
- Bereid de groentebouillon volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Verwijder de schil van de gember en snijd in stukjes.
- Verhit de olie en bak de ui en gember op middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten de
pompoenstukjes en in stukken gesneden peen toe en bak even mee. - Voeg vervolgens de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat zachtjes koken totdat de
pompoen en wortel zacht zijn. (Ongeveer 15 minuten.) - Snijd ondertussen de blaadjes van de koriander.
- Neem de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg als laatste de kookroom toe en
verdeel door de soep. - Serveer de soep met de blaadjes koriander en eventueel extra kookroom.