receptenKokos- Gember- Pompoensoep

Voor ca. 3 liter

Ingrediënten:
2,5 liter groentebouillon
150 gram gesneden uien
5 el zonnebloemolie
1 kg pompoenstukjes (mag ook uit de diepvries)
3 stuks winterpeen, geschild en in halve maantjes
1 stuks gember van ca. 2 cm (of meer als je dat lekker vindt)
250 ml kookroom
15 gram koriander
peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Bereid de groentebouillon volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Verwijder de schil van de gember en snijd in stukjes.
  3. Verhit de olie en bak de ui en gember op middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten de
    pompoenstukjes en in stukken gesneden peen toe en bak even mee.
  4. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat zachtjes koken totdat de
    pompoen en wortel zacht zijn. (Ongeveer 15 minuten.)
  5. Snijd ondertussen de blaadjes van de koriander.
  6. Neem de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg als laatste de kookroom toe en
    verdeel door de soep.
  7. Serveer de soep met de blaadjes koriander en eventueel extra kookroom.