Bron: Frederiek Gippon
Voor 1 schaal
Ingrediënten
250 gram rijst
350 ml water
2 el sushi azijn
2 el mirin
Bosui, in ringetjes
Mango, in stukjes
Verse gember, jullienne
Zeewiersalade
Komkommer, in plakjes
Radijs, in dunne plakjes
Soja bonen
Rode ui uit het zuur*
Sesamzaad
Nouriblad, verkruimeld
Verse tonijn/zalm/garnalen (garnalen kort bakken in visolie)
Wasabi mayo
Soyasaus
Wasabi
Bereidingswijze
- *Leg een dag van tevoren de in ringen gesneden rode ui in wat rode wijnazijn met water en peperkorrels.
- Breng de rijst met het water aan de kook voor 10 minuten. Laat daarna voor 15 minuten de deksel op de pan, til hem niet tussentijds omhoog.
- Voeg de sushi azijn en mirin aan de rijst toe.
- Vul een schaaltje met de rijst en keer op een houten plaat om in het midden.
- Verdeel hier omheen bovenstaande ingrediënten.
- Serveer de sausjes in aparte schaaltjes erbij.