receptenSushi bowl

Bron: Frederiek Gippon

Voor 1 schaal

Ingrediënten

250 gram rijst

350 ml water

2 el sushi azijn

2 el mirin

Bosui, in ringetjes

Mango, in stukjes

Verse gember, jullienne

Zeewiersalade

Komkommer, in plakjes

Radijs, in dunne plakjes

Soja bonen

Rode ui uit het zuur*

Sesamzaad

Nouriblad, verkruimeld

Verse tonijn/zalm/garnalen (garnalen kort bakken in visolie)

Wasabi mayo

Soyasaus

Wasabi

Bereidingswijze

  1. *Leg een dag van tevoren de in ringen gesneden rode ui in wat rode wijnazijn met water en peperkorrels.
  2. Breng de rijst met het water aan de kook voor 10 minuten. Laat daarna voor 15 minuten de deksel op de pan, til hem niet tussentijds omhoog. 
  3. Voeg de sushi azijn en mirin aan de rijst toe.
  4. Vul een schaaltje met de rijst en keer op een houten plaat om in het midden.
  5. Verdeel hier omheen bovenstaande ingrediënten.
  6. Serveer de sausjes in aparte schaaltjes erbij.