receptenStokbrood den Draeck

Bron: Tonny

Belangrijk! Begin een dag van tevoren met het marineren van de kip

Ingrediënten

1 kg                  kipfilet

Een scheut       ketjap

1 stuks              grote ui

250 gram          champignons

2 teentjes         knoflook

½ tl                   sambal

Gemengde salade

Stokbroodjes

Olie om in te bakken

Knoflooksaus

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in kleine stukjes.

Snijd de uien in halve ringen en de champignons in plakjes.

Meng de ketchup, sambal, knoflook, kipfilet, uien en champignons in een schaal.

Dek de schaal af en laat een nacht intrekken.

Laat de olie warm worden in een pan en bak de gemarineerde kip totdat de kip gaar is en mooi bruin van kleur.

Bak ondertussen de stokbroodjes af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd het broodje open en beleg met de sla. Verdeel de gebakken kip over de sla.

Maak het broodje af met een beetje knoflooksaus naar smaak.

Eet smakelijk!