receptenVerdure alla Parmigiana

Bron: Laura

1 uur + oven 30 minuten

De klassieke Melanzane Parmigiana met een eigen twist.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

2 aubergine
1 courgette
zeezout
ongeveer 400-500ml ml zelfgemaakte pastasaus óf AH Verse pastasaus tomaat-mascarpone
2 bollen (buffel)mozzarella
100 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Was de aubergine en courgette en snijd in de lengte in dunne plakken. Verspreid de plakken groente over (schone) aanrecht en bestrooi met zout. Laat dit een uurtje liggen.
  2. Spoel de groenten af en dep goed droog. 
  3. Neem een grillpan en smeer deze in met bakolijfolie. Grill de plakken aubergine om en om een minuut 5 tot de plakken zacht beginnen te worden.
  4. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden.
  5. Scheur de mozzarella in plakjes. Neem een middelgrote ovenschaal en schep onderin wat tomatensaus. Daarop leg je een laag van de gegrilde aubergine. Leg hierop wat plakjes mozzarella, verdeel er de plakken courgette over en bestrooi met peper en zout. Herhaal dit met de overgebleven aubergine. Eindig met een laag tomatensaus. Rasp er rijkelijk Parmezaanse kaas over.
  6. Zet de schaal in de oven en bak de Verdure alla Parmigiana 30 minuten tot de bovenste laag mooi bruin is.

Tip:

Voor een extra krokant laagje: meng de Parmezaans kaas met broodkruim of paneermeel (het liefst zelf gemaakt).