Gastvrijheid is moeilijk te leren. Je krijgt het meestal met de paplepel mee. Dat geldt in ieder geval voor Jan en Hans, de mannen achter SMAAK. Dat grote gevoel voor gastvrijheid en slimme ideeën over eten en drinken geeft hun cateringbedrijf kracht.

Kinderen op feestjes

Je kent ze wel, de kinderen die op feestjes uit zichzelf met hapjes rondgaan. Jan en Hans waren zulke kinderen. Niet gek dat ze allebei de Hotelschool doorliepen en later aan de slag gingen bij grote cateraars. Toch konden ze daar niet altijd hun ideeën kwijt. Ze droomden ervan om hun oplossingen rond eten en drinken nog meer op maat te creëren voor opdrachtgevers. Om concepten nog beter te laten passen en klanten geld te laten besparen.

Compagnons in gastvrijheid

Jan deed de aanzet. Op zijn zolderkamer in Soest broedde hij op vernieuwende manieren van bedrijfscatering. Dat werd SMAAK. Hij zette zijn tanden in een eerste klant, die voor 255 dagen in het jaar een kloppende oplossing zocht. En het werkte: de klant bespaarde geld, terwijl het medewerkersbestand verdriedubbelde. Al snel kreeg die opdrachtgever gezelschap van andere nieuwsgierige bedrijven en organisaties. Dat werden er niet alleen veel, de vraagstukken werden complexer waardoor Jan en Hans besloten samen te werken: als compagnons in gastvrijheid. Zo kreeg smaak een steeds duidelijker gezicht.

Koffiebrander uit Soest

Jan legt zich toe op frisse ideeën en het benaderen van nieuwe klanten. Hans is de ervaren man en leidt de dagelijkse operatie op de locaties in de beste banen. Via een bevriende koffiebrander uit Soest is er zelfs een eigen lijn koffie en thee tot stand gebracht. Kostenbesparing is een belangrijke kracht en daarnaast leggen compagnons de nadruk op maatwerkconcepten en gezondheid. En vooral op een groot gevoel voor gastvrijheid natuurlijk.

Een frisse lik verf

SMAAK bestaat inmiddels vier jaar en staat als een huis. Een huis dat met deze website en een nieuwe huisstijl een frisse lik verf heeft gekregen. Een huis waar alle bedrijven en organisaties welkom zijn, die anders willen denken over eten en drinken. En vooral een huis waar de deur altijd gastvrij openstaat.