Voor 4 personen
Ingrediënten:
300g winterpenen
200g pastinaken
4 rode uien
4 el milde olijfolie
1 el venkelzaad
300g verse zalmfilets
1 citroen
3 el groene pesto
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de winterpeen en pastinaak en snijd in plakken van 1cm dik. Snijd elke ui in 8 parten.
- Meng de ui, winterpeen en pastinaak met ¼ van de olie, het venkelzaad, peper en eventueel zout.
- Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten in het midden van de oven.
- Bestrooi de zalm met peper en eventueel zouten smeer de pesto eroverheen. Snijd de citroen in partjes.
- Als de kookwekker gaat, schep de groente om en leg de zalm in het midden op de groenten, samen met de citroenpartjes. Rooster nog eens 15 minuten.
- Neem de bakplaat uit de oven. Breek de zalm in stukken en knijp de geroosterde partjes citroen uit boven de zalm.