receptenVis met groenten uit de oven

Voor 4 personen

Ingrediënten:

300g winterpenen

200g pastinaken

4 rode uien

4 el milde olijfolie

1 el venkelzaad

300g verse zalmfilets

1 citroen

3 el groene pesto


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de winterpeen en pastinaak en snijd in plakken van 1cm dik. Snijd elke ui in 8 parten.
  3. Meng de ui, winterpeen en pastinaak met ¼ van de olie, het venkelzaad, peper en eventueel zout.
  4. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten in het midden van de oven. 
  5. Bestrooi de zalm met peper en eventueel zouten smeer de pesto eroverheen. Snijd de citroen in partjes.
  6. Als de kookwekker gaat, schep de groente om en leg de zalm in het midden op de groenten, samen met de citroenpartjes. Rooster nog eens 15 minuten.
  7. Neem de bakplaat uit de oven. Breek de zalm in stukken en knijp de geroosterde partjes citroen uit boven de zalm.